Facebook
Twitter
Tweets by @hajtincs
Pinterest
Flickr
Youtube

 

Tudomány a haj szolgálatában! A Természet hozzájárul szépségedhez! Az Emmebi magyarországi importőre a Hajtincs Kft.

Változókor

A haj-és fejbőr problémák idős korban is kialakulhatnak. Az ilyen jellegű problémák kezelése nehézkes, mivel maga a haj- vagy fejbőr probléma egy a korral járó természetes jelenség. A mai modern terápiák segítségével már az időskori hajproblémák is lassíthatók, ha az időt nem is tudjuk megállítani. Általában a leggyakoribb haj-és fejbőr problémák közé a hajhullás, hajritkulás tartozik, gyakori a haj élettelenné válása, ilyenkor hajzuhatagunk fakóvá, töredezetté válik. Ezek a problémák kortól függetlenül bármikor felüthetik fejüket. Ha sikerül felfedezni a hajhullás okát, a kezelés gyors és egyszerű. A hajproblémák többségének hátterében nagyon sok minden meghúzódhat. Gyakran csak természetes hajváltásról van szó, vagy az időjárás viszontagságai viselik meg hajzuhatagunkat, de az is előfordulhat, hogy a háttérben egy belső szervi betegség áll. 

 

Az idős korra leginkább a hajhullás jellemző. A haj-és fejbőr problémák megjelenése ilyen korban teljesen normális, a hajhullás a hajhagymák elöregedése miatt alakult ki. A hajhagymáknak és hajszálaknak saját ritmusú életük van, a ritmus felborulását sok tényező generálhatja. Például a hormonzavarok, gyulladásos betegségek, vagy a haj szépészeti termékekkel való túlterhelése. Egy hajhagyma csak bizonyos számú hajszálat növeszt, miután az egyik kihullott jön a másik. Ez egy természetes regenerálódási folyamat, azonban, amint a hajhagyma megöregszik, nem növeszt a kihullott után új hajszálat. Az időskori hajhullás leginkább abban különbözik a más életkorban bekövetkező hajhullástól, hogy ennek állapota tartós, azaz nem csak hajhullásról van szó, hanem kopaszodásról is. Ez lassú folyamat, sokszor a hajszálak nem rögtön hullnak ki, hanem először elvékonyodnak, erőtlenné, fakóvá vállnak, lassan lezajló hajhullást eredményezve.

 

Őszülés

 

Az őszülés minden idősebb embert érint, de nem mindegy mikor indul be a folyamat és mennyire gyorsan válnak a hajszálak színtelenné, fehérré. Míg nők esetében inkább öröklött adottságoktól függ az őszülés addig a férfiakat jobban megterhelik a külső környezeti hatások is. 

 

Megfelelően karbantartott, egészséges haj és fejbőr esetén az őszülés is később kezdődhet el és a mértéke is enyhébb lehet. 

 

Őszülés

Emmebi importőr: Hajtincs Kft. Budapest - III. ker., Bécsi út 81. • Mobil: 06/20-323-7254
Emmebi Biohajklinika Velence - 2481 Velence, Fő u. 71. • Tel.: 06/22-419-899

 

 

Haj-Wikipédia | Haj.lap.hu | Hajgyogyaszat.lap.hu | Kopaszodas.lap.hu
Emmebi Biohajklinika | Budapest, III. ker., Bécsi út 81. | Tel.: 06/1-367-2640 | Mobil: 06/20-323-7254