Facebook
Twitter
Tweets by @hajtincs
Pinterest
Flickr
Youtube

 

Tudomány a haj szolgálatában! A Természet hozzájárul szépségedhez! Az Emmebi magyarországi importőre a Hajtincs Kft.

Hajritkulás

 

Hajritkulásról akkor beszélünk, ha az egy négyzetcentiméterre jutó hajszálak száma jelentősen csökken. A dús bozont fokozatosan elveszíti sűrűségét, és egyre jobban válik láthatóvá a fejbőr. A hajritkulást gyakran kiséria hajszálak elvékonyodása is. A hajritkulás a legnehezebben kezelhető hajproblémák egyike. Kezelésének nehézsége több tényezőből fakad, nehéz felderíteni a hajritkulás okát, ami kereshető a külső környezeti körülményekben is és belső szervi rendellenességekben, működési zavarokban is. Amint észrevesszük, hogy hajunk a normálisnál nagyobb mennyiségben hullik jobb, ha szakemberhez fordulunk, hiszen a kihullott hajat visszaragasztani nem lehet, és sok esetben már nem nőnek ki új hajszálak sem. A hajritkulás mind a férfiaknál, mind a nőknél viszonylag agykori hajproblémának számít. A haj kihullásának lehetnek élettani okai is, például a nőknél a szülés utáni öt hónapban teljesen természetes folyamatnak számít a hajritkulás. A hajritkulás évszakos jelenség is lehet.

 

hajritkulás

 

Fejbőr szmogosodás

 

A hajritkulás okairól bővebben

 

A hajhullás nem egy ismeretlen jelenség senki számára, mindenki találkozott már vele élete során, ha nem is magán, akkor a környezetében élőkön tapasztalhatta ennek hatásait.

 

Az idősebb generációnál és ezen belül is a férfiaknál szinte általános jelenségként kezelhetjük a kopaszodást, ám sokszor a fiatalokat és a középkorúakat is utoléri ez a kellemetlen jelenség. Ennek számos oka lehet, többek között hormonális változások okozhatják (például kismamáknál sűrűn előfordul), kiválthatja akár a stressz, a változó kor vagy egyszerűen örökletesen is történhet. Különböző betegségek vagy a nem megfelelő anyagcsere folyamat hosszú távú kísérője is lehet a hajritkulás, ezeket érdemes kivizsgáltatni, ha rendellenes, indokolatlan hajhullást tapasztalunk. Ritkább esetekben mérgezések és fertőzések velejárója lehet.

 

Bármelyik kiváltó okról is legyen szó, általánosítható, hogy a hajhullás sokszor visszafordíthatatlan. Azonban ha időben felismerjük a problémát és elkezdjük kezelni, akkor a folyamat lassítható vagy teljesen meg is állítható.

 

Bízza ránk hajproblémái kezelését! Profi hajgyógyászaink készségesen állnak rendelkezésére budapesti és velencei szalonunkban egyaránt!

 

A hajritkulás okairól bővebben

Emmebi importőr: Hajtincs Kft. Budapest - III. ker., Bécsi út 81. • Mobil: 06/20-323-7254
Emmebi Biohajklinika Velence - 2481 Velence, Fő u. 71. • Tel.: 06/22-419-899

 

 

Haj-Wikipédia | Haj.lap.hu | Hajgyogyaszat.lap.hu | Kopaszodas.lap.hu
Emmebi Biohajklinika | Budapest, III. ker., Bécsi út 81. | Tel.: 06/1-367-2640 | Mobil: 06/20-323-7254