Facebook
Twitter
Tweets by @hajtincs
Pinterest
Flickr
Youtube

 

Tudomány a haj szolgálatában! A Természet hozzájárul szépségedhez! Az Emmebi magyarországi importőre a Hajtincs Kft.

Hajgyógyászat

 

Bőrrel,hajjal, illetve kozmetológiával foglalkozó szakember.

 

Mi a hajgyógyászat?

 

A haj és a hajas fejbőr vizsgálatával, a testi és lelki ok feltárásával, a tünetek kezelésével, a hajproblémák megoldásával foglalkozó fiatal szakág.

 

A haj reagál a szervezetünkben lejátszódó folyamatokra, problémákra, kóros elváltozásokra. A haj minőségének rosszabbodása figyelmeztet a haj viselőjének testi-lelki-szellemi szintű egyensúlyvesztésére.Ez az állapot javítható speciális hajkészítmények alkalmazásával.Végleges javulást kizárólag természetgyógyászati és orvosi módszerekkel együtt érhetünk el.

 

A speciális, gyógynövény hatóanyagú hajgyógyászati készítmények segítségével személyre szabott kezelést állított össze. Pl. allantoin, bojtorján, boróka, citrus illóolaj, csalán, eukaliptusz, hárs, holt-tengeri só, izlandi zúzmó, izsóp, kamilla, kakukkfű, kókusz, körömvirág, lenmag kivonat, mályva, nyír, rozmaring, zsálya tartalmú hajépítő anyagokból.

 

A kezelés során újjászületik a haj,amely visszanyeri életerejét. A gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki a hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek, maximális koncentrációban, ahol a várt eredményt szeretnénk elérni. A maximális eredmény elérése érdekében, a bőr típusától, bőr problémától függően teljesen személyre szabott eljárás. egyedi receptura alapján állítja össze a különböző szinergiában lévő természetes hatóanyagokat minden páciensnél. A terápia gyors, szinte teljesen fájdalommentes, eredményessége pár alkalom után látványosan megmutatkozik.

 

Hogyan dolgozik a hajgyógyász?

 

A haj és a hajas fejbőr vizsgálata alapján hajkészítményt javasol, és ellenőrzi a hatását. Feltárja a probléma belső szervi okát, majd természetgyógyászati módszerekkel illetve orvosi segítséggel megoldja. A gyógyíthatóság megállapítása teljes körű vizsgálat útján történik. A hajas fejbőrt, a hajgyökeret és a hajszálvégek állapotát elemzi mikrokamerával. Ez egy videó mikroszkóp, melynek nagyított képét televízión vagy számítógép-monitoron tekinthetjük meg. Következtet a fejbőr szőrtüszőinek ciklusára: növekedési, átmeneti, nyugalmi állapotára. Amíg épek, addig újranöveszthető a haj.

 

Hogyan nő a hajunk?

 

Az újszülött általában pár centis hajjal születik. Hajszálainak száma genetikusan meghatározott. Haja szakaszosan nő, mert a szőrtüszők növekedési, átmeneti és nyugalmi fázison mennek keresztül. Növekedési –anagén - fázisban van hajunk 85 %-a, ez 2-6 évig tart. Ebben az állapotban levő hajszálain élnek, növekednek. Átmeneti –katagén - fázisban van hajunk 1%-a, ez néhány napig áll fenn. Ekkor a sejtosztódás leáll és a haj élettani funkciója arra korlátozódik, hogy a keratinocitisz keratinná alakuljon. A hajhagyma a bőrön át fokozatosan a felszínre kerül, ahol elsorvad. Ekkor válik le a hajhagyma a hajszemölcsről. Nyugalmi –telogén - fázisban 15%-a, és ez 3-4 hónapig tarthat. Ebben a szakaszban a hajhagyma elszarusodik, életfunkciója megszűnik. A hajszál ekkor még a tüszőben van, de már nem nő. A nyugalmi fázis végén a haj kihullik, és teret ad a növekedési fázisnak. A haj növekedése genetikai és hormonális szabályozás alatt áll. Egy szőrtüszőből életünk folyamán kb. 25 új hajszál nő ki, és naponta legfeljebb fél mm-rel lesz hosszabb. Minősége, színe változhat életünk során. Alapvető jellegzetességét az androgén hormonok határozzák meg. A haj fő építőeleme a keratin. A keratin gazdag fehérjékben és kéntartalmú aminosavakban, melyek a haj ellenálló képességét és rugalmasságát biztosítják A pigmenttermelés leállása után kezdünk őszülni.

 

Mitől hullhat a haj?

 

Napi 50 -100 hajszál kihullása természetes jelenség – ha közben új hajszálak is nőnek.

 

Számtalan oka lehet:

 • Antibiotikumok
 • Fogamzásgátló szedése (esetenként)
 • Gyógyszer mellékhatás
 • Hajszerkezet javítása mechanikai behatás (kefélés, szárítás), kémiai károsodás (festés, dauer)
 • Helytelen táplálkozás (pl. fogyókúra, túl zsíros étrend)
 • Hormonális egyensúly felborulása
 • Különféle sugárzások (nap, röntgen, UV)
 • Kemoterápia
 • Kevés folyadék fogyasztása
 • Kezeletlen, rossz fogak
 • Kimerültség, rossz általános állapot által kiváltott hajhullás
 • Klimax
 • Lelki trauma, negatív stressz
 • Pajzsmirigy túlműködés
 • Terhesség és szoptatás alatti hajhullás
 • Vashiány
 • Vérkeringési rendellenesség
 • Vitaminhiány

 

Hajgyógyászat: Egészség a hajtőtől a hajvégig

 

Egészségi állapotunk árulkodó jelei lehetnek a különböző hajproblémák. Észrevehetjük magunkon, hogy ha stresszesebb időszakon megyünk keresztül, jobban hullik a hajunk. Ugyanígy egy szuvas vagy gyulladt fog is produkálhatja ezt a tünetet. Úgy tűnik, hogy hajunk igen érzékenyen reagál a bennünk zajló folyamatokra.

 

Mindannyian találkoztunk már különböző hajproblémákkal: hajhullás, töredezett haj, száraz haj. Budapesti és velencei hajgyógyászatunk abban szeretne segíteni Önnek, hogy alapos vizsgálat és a megfelelő hatóanyagok révén visszaállhasson haja egészséges állapota. Természetes anyagokkal dolgozunk, melyek erősítik a hajszálakat és a fejbőrt.

 

A külső kezelés mellett sokszor van szükség életmódváltásra is. Ne feledkezzen meg az egészséges táplálkozásról és a mozgásról sem! Kívül-belül egyaránt fontos óvnunk szervezetünket. Ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott életvitelre, már félúton vagyunk hajunk és fejbőrünk gyógyításában. Az út másik felét bízza ránk!

 

Nézzen szét honlapunkon, és ha bármi kérdése van, hívja bizalommal hajgyógyászatunkat!

 

Hajgyógyászat: Egészség a hajtőtől a hajvégig

 

Mikor érdemes felkeresni egy hajklinikát?

 

A legtöbb hajprobléma általában valamilyen más gondra vezethető vissza, melyekre azonban minden esetben kaphatunk megoldást és segítséget egy hajklinikán! Az alábbiakban a leggyakoribb tünetekre, és azok valószínűsíthető okaira térünk ki!

 • Korpás haj – A hajklinikán kezelt páciensek jelentős része küzd ezzel a problémával, melynek számtalan kiváltó tényezője lehet, mint a megbomlott pH-érték, a sok stressz vagy a legyengült immunrendszer. Bár a korpás hajat hajproblémaként emlegetik, valójában ez a fejbőr gyulladása következtében kialakult elhalt hámréteg megjelenése.

 • Zsíros, elvékonyodott haj – Nem is gondolnánk elsőre, hogy milyen sokan fordulnak hajklinikához ilyen tünetekkel! Ennek a jelenségnek általában hormonális háttere van, ami miatt a faggyútermelés megnövekedik, és zsírossá, elnehezültté teszi a hajat. Ha nem kezeljük megfelelően, a hajhagymák nem jutnak elegendő oxigénhez, és a haj elvékonyodik, hullani kezd.

 

A két fő csoporton kívül még számos más probléma előfordulhat, mely indokolttá teszi, hogy felkeressünk egy hajklinikát! Amennyiben Önnek is van valamilyen kellemetlen hajproblémája, óbudai és velencei üzleteinkben könnyedén megoldást találunk rá! Jöjjön el hozzánk, hogy haja, fejbőre újra egészséges és esztétikus legyen!

 

Mikor érdemes felkeresni egy hajklinikát?

Emmebi importőr: Hajtincs Kft. Budapest - III. ker., Bécsi út 81. • Mobil: 06/20-323-7254
Emmebi Biohajklinika Velence - 2481 Velence, Fő u. 71. • Tel.: 06/22-419-899

 

 

Haj-Wikipédia | Haj.lap.hu | Hajgyogyaszat.lap.hu | Kopaszodas.lap.hu
Emmebi Biohajklinika | Budapest, III. ker., Bécsi út 81. | Tel.: 06/1-367-2640 | Mobil: 06/20-323-7254