Facebook
Twitter
Tweets by @hajtincs
Pinterest
Flickr
Youtube

 

Tudomány a haj szolgálatában! A Természet hozzájárul szépségedhez! Az Emmebi magyarországi importőre a Hajtincs Kft.

Fejbőr Problémák

Hajhullás

 

Naponta 50-150 szál hajunk elvesztése megengedett. A hajhullás,mint betegség több formátumban is előjöhet,különböző típusai léteznek,amelyeket kiváltó okuktól,intenzitásuktól,méretük és formájuktól függően sorolunk kategóriákba.A legáltalánosabb hajhullás napi kb.150 hajszál elvesztésével jelentkezik,fizikai vagy testi tünetek nélkül,és nem vezet a teljes hajkorona ritkulásához.

 

Hullik a haja? Szeretné visszanöveszteni elvesztett hajszálait? Akkor ne habozzon tovább! Keressen fel minket elérhetőségeinken!

 

Okai sokfélék lehetnek,pl.kisebb családi problémák,munkahelyi stresszhelyzetek,elhanyagolt étkezés,legyengült immunrendszer,1-2 hétig tartó lázas állapot,gyógyszerek mellékhatása,hirtelen diéta,aktív állapotú gyomor vagy bélfekély, átmeneti nőgyógyászati problémák,rossz fog,stb.Az ilyen okokból eredő hajhullás nem tömeges hajvesztést jelent,és nem alakulnak ki ritkult vagy nett(kopasz) foltok,bár néhány az előbb felsorolt okok közül előidézhet foltos hajvesztést(alopecia areata) is, ha krónikussá vagy súlyossá válik.Pl. az egyénre erősen ható munkahelyi stressz,a fejbőrön megjelenő 10-20 forintos méretű nett(kopasz) foltok megjelenését okozhatja.Az ilyen foltok kialakulása nagyon gyors,1-2 hét alatt,akár csomókban hullik a haj, de ezt a típust lehet a leggyorsabban, és leglátványossabban visszanöveszteni.

 

Monilethrix hajhullás

 

Gyerekkorban megjelenő/eltűnő foltokkal kezdődik. Serdülőkorban a szempilla, a szemöldök, és a testszőrzet elvesztése következhet. Néhány hét alatt lezajlódhat. Genetikai oka van. Részben gyógyítható.

 

Seborreás hajhullás

 

Tünetei azonosak a férfias tipusú hajhullással, de az oka lelki eredetű. Gyógyítható.

 

Kismamák hajhullása

 

Várandós állapotban és szoptatás alatt jelentős hormonális változás, esetleg vashiány jön létre, ami befolyásolhatja a haj minőségét. Ilyenkor gyorsulhat a nyugalmi állapotban levő hajszálak kihullása. Ez egy átmeneti állapot, melyet megfelelő hajkészítmény alkalmazásával egyensúlyban lehet tartani, és a haj szebb lesz, mint régen.

 

Vashiány: a hajhullás lehetséges oka

 

A hajhullás nem csupán a férfiak, de a nők esetében is egyike a legrettegettebb tüneteknek. A női szépség egyik ékessége a dús, életerős hajkorona. A női hajhullás oka nem mindig egyértelmű, de a leggyakoribb okok között van a vashiány és a pajzsmirigy rendellenes működése is.

 

A női hajhullás önmagában még nem jelent vashiányt, de ha a következő tüneteket is észleli magán, akkor ideje egy alapos kivizsgálásra rászánnia magát. Sápadt, száraz bőr, töredezett körmök, gyakori szívdobogás, fáradékonyság. Ugyanakkor a fáradékonyság a pajzsmirigy alul vagy felülműködés egyik tünete is lehet. A hajhullás mellett tapasztalhat szemöldök hullást a külső széleken, hízást, fásultságot, de feledékenységet és sárgás bőrt is.

 

Az okok kezelése mellett a hajhullás is megállítható, illetve visszafordítható. Forduljon hozzánk és bízza szakértelmünkre magát! Velencén vagy Budapesten lévő szalonjainkban az Ön számára is megtaláljuk a megoldást hajproblémájára, amely visszaadja haja szépségét!

 

Vashiány: a hajhullás lehetséges oka

 

Fejbőr problémák hormonális háttérrel?

 

Egy ember életének során több olyan időszak is van, amely természetes hormonális változásokkal jár, legyen ilyen például akár a tinédzser kor, akár a terhesség vagy a változókor. Azonban ha Ön egyik időszakot sem éli épp át, mégis makacs problémája van a fejbőrével és a hajával, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy hormonális okra vezethető-e vissza.

 

Mivel az egész szervezetünkben meghatározó szereppel bírnak a hormonok, így az egyensúly felborulása látványos gondokat is okozhat. A vegyszermentes fodrászat eszközeivel természetesen ezek enyhíthetők, sőt, akár megszüntethetők, de ne feledkezzen meg róla, hogy ilyen esetben magát a kiváltó okot is szükséges kezeltetni!

 

A vegyszermentes fodrászat előnye, hogy nem terheli tovább a szervezetet, nem kerülnek a testünkbe újabb anyagok, melyek problémát okozhatnak és felboríthatják az egész hormonháztartást. Ha tudja magáról, hogy ilyen betegséggel küzd, akkor a biofodrászat az Önnek való választás!

 

Jöjjön el hozzánk, hogy segíthessünk! Kollégáink várják Önt a Hajgyógyászat Óbuda és Hajgyógyászat Velence szalonjainkban!

 

Fejbőr problémák hormonális háttérrel?

 

A száraz fejbőrre is van gyógymód!

 

Sokunknak okoz gondot, hogy száraz fejbőrünk van, de a jó hír az, hogy van rá megoldás, mely mindenki számára elérhető!

 

A száraz fejbőr problémája több kellemetlen tünettel is járhat – ezek közül általában a legtöbb panaszt okozó nem más, mint a húzódó, viszkető érzés. Azok, akik ezzel a problémával küzdenek, általában nem korpásodnak, azonban ettől még a hajuk minőségét is befolyásolhatja a száraz fejbőr, hiszen maga a haj is könnyen szárazzá, ezáltal pedig könnyen töredezővé és fakóvá válhat. Ebből is látszik, hogy érdemes a kezelést időben elkezdeni, hiszen a gond akár az egész megjelenésünket befolyásolhatja az egyéb tünetek mellett.

 

Szeretné, ha kemikáliák nélkül lehetne segíteni a száraz fejbőr problémáján? Akkor Önnek hajgyógyászatunkra van szüksége, hiszen mi ismerjük a természetes megoldást! Szakembereink segítenek, hogy ismét szép lehessen a haja, és ne zavarja Önt a kellemetlen viszketés – várjuk budapesti és velencei biohajklinikánkban egyaránt!

 

A száraz fejbőrre is van gyógymód!

 

A leggyakoribb fejbőr problémák és kezelésük

 

Érdekes tény, hogy az emberek jelentős része küzd valamilyen fejbőr problémával, melynek számtalan oka és tényezője lehet, és szinte bármikor kialakulhat az életünk során.

 

Sokan nem is gondolnák, hogy a leggyakoribb fejbőr problémákat saját maguk okozzák, ez pedig nem más, mint a rossz sampon alkalmazásából következő gondok kialakulása. Ha nem megfelelő sampont alkalmazunk, figyelmeztető jelzés lehet a viszkető, irritált fejbőr, a hámlás vagy a túlzott faggyútermelés. Emellett kiváltó ok lehet az időjárás is, hiszen a nedves fejbőr könnyedén megfázhat, ha hideg vagy szeles levegő éri, ugyanakkor a túlzott napfény is károsíthatja a hámsejteket. A fejbőr problémákat emellett stressz is okozhatja, de hormonális háttere vagy emésztőrendszeri okai is lehetnek.

 

A probléma tehát összetett és egyénenként változó lehet, ezért, ha fejbőr problémákkal küzd, érdemes szakértő segítséget kérni, melyet óbudai vagy velencei üzletünkben is megtehet! Ne késlekedjen, forduljon hozzánk mielőbb!

 

A leggyakoribb fejbőr problémák és kezelésük

Emmebi importőr: Hajtincs Kft. Budapest - III. ker., Bécsi út 81. • Mobil: 06/20-323-7254
Emmebi Biohajklinika Velence - 2481 Velence, Fő u. 71. • Tel.: 06/22-419-899

 

 

Haj-Wikipédia | Haj.lap.hu | Hajgyogyaszat.lap.hu | Kopaszodas.lap.hu
Emmebi Biohajklinika | Budapest, III. ker., Bécsi út 81. | Tel.: 06/1-367-2640 | Mobil: 06/20-323-7254