Facebook
Twitter
Tweets by @hajtincs
Pinterest
Flickr
Youtube

 

Tudomány a haj szolgálatában! A Természet hozzájárul szépségedhez! Az Emmebi magyarországi importőre a Hajtincs Kft.

Női hajhullás

 

 

Téves feltételezés az, hogy a hajritkulás kizárólag a férfiak betegsége, valójában a nők is jelentős mértékben szenvednek a különböző mértékű hajhullástól, mely az ő esetükben is romboló hatású lehet az önképre és érzelmi életre. 

 

Úgy gondoljuk, a férfiak hajhullása sokkal inkább elfogadható, és gyakran a nők csak csendben szenvednek a hajhullás tüneteitől. Sajnos a legtöbb orvos nem veszi komolyan a női hajhullást, elodázzák ezt az akár súlyos betegség tünetét azzal, hogy "ez nem nagy ügy", és hogy "meg kell tanulni élni vele."

 

A hajhullás lehet átmeneti vagy tartós. Ideiglenes hajhullást könnyebben lehet kezelni pontos diagnózis meglétével. Az ideiglenes hajhullás azonban tartóssá válhat egy téves diagnózis miatt. A hajgyógyászat, ami a bőr működését és zavarainak okát vizsgálja az adott területen, rámutat a szervezet belső folyamatainak eltérésére, mely a probléma valódi oka lehet. 

 

Az Alopecia túlzott vagy abnormális hajhullást jelent. Különböző típusú alopecia-kat ismerünk. Az egyik közös tényező a férfi és női hajhullásban az, hogy mindig egy olyan tünetre utal, ami a szervezetben nem működik megfelelően. A haj nem hullik, hacsak valamilyen hormonális elváltozás, betegség, vagy egyéb ok nem fordul elő. Ez lehet olyan egyszerű ok, mint egy olyan gén megléte, amely hajlamos a férfi hormon meglétéért, de utalhat betegségek seregére is. 

 

Egyik legkárosabb rizikófaktor a hajhullás esetén az elektromágnesesség jelenléte a környezetünkben. Pl. mobiltelefonok, elektromos berendezések a lakásban (elektroszmog). A vegyszerek túlzott használata (textilöblítők, mosószer, háztartási vegyi gőzök) is rossz hatással lehetnek a hajhullásra. A bőrben lévő egészséges élettani folyamatok megváltoznak, a sejtek harmonikus működése zavart mutat és a tünetek a rosszul működő bőr állapotát jelzik. 

Rövid távú eseménynek, mint például a stressz, terhesség és bizonyos gyógyszerek szedése is okozhat hajhullást. Ezekben az esetekben, a haj gyakran (de nem mindig) nő vissza, amikor az adott esemény már elmúlt. Ha kezelve van a kiváltó ok, gyakran a hajszálak visszaállnak véletlenszerű mintába, és növekedésnek indulnak, a hajhullás problémája leáll. Sajnos bizonyos nőknek a hajhullás egy életen át tartó küzdelemmé válhat.

 

Kezelés, megoldás

 

A legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha a kezelést a lehető leghamarabb kezdjük a hajhullás megjelenésekor. Krónikus állapot tönkreteheti a hajhagymákat.

 

A női hajhullás okairól

 

A hajhullás jelenségét általában a férfiak problémájaként szokás azonosítani, pedig ugyanúgy megnehezítheti a gyengébbik nem életét is. Mindkét esetben közös, hogy könnyen megkeserítheti az érintettek életét, de a hajhullás kialakulásának okai már különbözőek lehetnek.

 

A nőknél egyrészt szintén a korral járó természetes folyamat a hajszálak elvékonyodása, a ritkulás, de állhatnak a háttérben időszakos dolgok is, így például drasztikus fogyókúra vagy erős stressz hatására is fogyatkozásnak indulhatnak a hajszálak.

 

A további okok között fellehető a gyulladás is, ami foltokban jelentkező hajhullást eredményez. Ez a tünet egy gyulladt gócra utalhat a szervezetben.

 

Hajhullást okozhat a női hormonháztartás felborulása is, amikor a szervezetben túlsúlyba kerülnek a férfihormonok, vagyis az androgének, ennek hatására pedig elkezdődik a férfias típusú hajhullás.

 

Bármelyik legyen is az ok, van megoldás. Ne törődjön bele hajszálai elvesztésébe, keressen minket, budapesti vagy velencei szalonunkban Önnek is találunk megoldást!

 

biohajklinika.hu1.15okt

 

A női hajhullás fizikai okai

 

Bizonyos szinten az évek előrehaladásával a női hajhullás fokozódása természetesnek számít, azonban vannak olyan esetek, amikor már komoly esztétikai problémát jelent az elvesztett hajszálak mértéke. A női hajhullást mind lelki, mind testi tényezők előidézhetik – vizsgáljuk meg most ez utóbbit!

 

  • Gyulladás – A nők esetében leggyakrabban a foltokban történő hajhullás jelzi ezt a problémát, amely megszüntethető a kiváltó ok kezelésével.
  • Hormonális ingadozás – Számos olyan hormonbetegség létezik, amely a hajunk állapotára is hatással van, de akár egy olyan egyszerű ok is kiválthatja a női hajhullást, mint a gyermekáldás utáni hormoningadozás. Amennyiben feltételezhető, hogy a hajhullás mögött hormongondok húzódnak meg, érdemes orvossal konzultálni!
  • Fogyókúra – Számos nő kipróbál az élete során bizonyos fogyókúrákat, azonban ha nem a megfelelő változatot választja és tápanyaghiány lép fel, akkor a kilók elvesztése mellett a haj is megritkulhat.

 

Ön is női hajhullástól szenved? Látogasson el hozzánk óbudai vagy velencei szalonunkba, hogy megtalálhassuk az Önnek ideális, természetes megoldást!

 

A női hajhullás fizikai okai

 

Ne várja meg a kopaszodási állapotot! Biohajklinikai központunkban orvoskozmetológiailag minősített, biológiailag aktív, a tudomány által kifejlesztett hatóanyagokkal dolgozunk.

 

 

Kérjen időpontot szakembereinktől ! 

 

Emmebi importőr: Hajtincs Kft. Budapest - III. ker., Bécsi út 81. • Mobil: 06/20-323-7254
Emmebi Biohajklinika Velence - 2481 Velence, Fő u. 71. • Tel.: 06/22-419-899

 

 

Haj-Wikipédia | Haj.lap.hu | Hajgyogyaszat.lap.hu | Kopaszodas.lap.hu
Emmebi Biohajklinika | Budapest, III. ker., Bécsi út 81. | Tel.: 06/1-367-2640 | Mobil: 06/20-323-7254