Facebook
Twitter
Tweets by @hajtincs
Pinterest
Flickr
Youtube

 

Tudomány a haj szolgálatában! A Természet hozzájárul szépségedhez! Az Emmebi magyarországi importőre a Hajtincs Kft.

Zsírosodás

 

A túlzott mennyiségű zsír sok negatív hatást von maga után: hajhullást, mikróbák és gombák megtelepedését, a fiziológiai pH érték elmozdulását. A zsírosodás gátolja a hajhagyma oxigén ellátását és táplálását. A faggyúmirigy túltermel, visszafolyik a zsír a szőrtüszőbe, bekristályosodik, elzárja a hajhagymát. Ezáltal a hajszál elvékonyodik és kialakul a hajhullás. Az Emmebi a zsírtúltermelődést specifikált anyagokkal állítja meg, melyek kizárólag természetes alapanyagokból készülnek.

 

Sebochea (folyékony zsírosodás)

 

A faggyúmirigy túltermel, visszafolyik a zsír nem csak a szőrtüszőbe, hanem a száli részre is szétterül. A hajszál zsíros, szagos, nehéz. A fejbőrön mivel nagyobb mennyiségben és folyékonyabb állapotban van jelen a faggyú, ezáltal a fejbőrről a savköpeny takaró egy részét és ph-ját nem képes biztosítani és így visszatapad a felhám rétegeibe, ami viszkető hajhullást, fejbőr viszketést eredményez.

 

Seborrhoea (faggyúsodás)

 

A seborrhoea nem csak esztétikai probléma. Viselőjének a látványon túl más kellemetlenségeket is okozhat. A betegség kialakulása alapvetően alkati tényezőktől, genetikai adottságoktól függ. A pubertáskor után mindkét nemnél egyaránt előfordulhat, de bizonyos tünetei főként a férfiak életét keseríti meg.

 

A seborrhoeás elváltozások elsősorban az arc, a dekoltázs, a hát felső részére és a hajas fejbőr területére lokalizálódnak. A seborrhoeások egyébiránt hajlamosak a hajzsírosodásra, a hajkorpásodásra, időnként duzzadt pattanások jelennek meg a bőrükön, illetve kialakulhat náluk seborrhoeás dermatitis (bőrgyulladás) is. Súlyosabb esetben a tünetek szóródhatnak az arc és test területeire is.

 

Biohajklinikai központunkban orvoskozmetológiailag minősített, biológiailag aktív, a tudomány által kifejlesztett hatóanyagokkal dolgozunk.

 

 

Kérjen időpontot most! 

 

 

A haj zsírosodásának okai

 

Az egészséges hajkorona fénylő, selymes tapintású és erőtől ragyogó. Amennyiben hajunk olyan, a normálistól eltérő tüneteket produkál, mint a korpásodás, hajszárazság vagy a gyakori, fokozott zsírosodás, az annak a tünete, hogy valami nincs rendben és hajunk természetes egyensúlya felborult.

 

Mi lehet az oka a zsíros haj kialakulásának?

 

A tünetek hátterében számos ok húzódhat meg, ilyen a hormonok rendellenes működése, a szmog, helytelen táplálkozás, vitaminhiány vagy éppen a helytelen hajápolási módszerek. A hajszálakon eredendően termelődik némi faggyú, hogy megvédje azokat a káros környezeti hatásoktól, sérülésektől. A túl gyakori mosás, tápanyag szegény életvitel és még számos ok felboríthatja a természetes egyensúlyt, ami a faggyúmirigyek fokozott működéséhez vezet.

 

Azonban a zsíros haj egészségének visszaállítása könnyebb, mint gondolná! Látogasson el hajszalonjaink egyikébe Budapesten vagy Velencén, bízza tincseit fodrászaink szakértelmére és bio készítményeink természetes gyógyerejére!

 

 zsíros haj

 

Tippek és trükkök a haj zsírosodása ellen!

 

Szinte mindenki ismeri az érzést, amikor reggel a tükörbe nézve azt látja, hogy hiába mosott nemrég hajat, az ismét zsíros - ettől a hajproblémától (amit a faggyúmirigyek túlzott működése okoz) a lakosság közel 90%-a szenved.  

 

Összeírtunk pár tippet és trükköt a zsírosodás ellen:

 

  • Keverjen össze 1 tojássárgáját 1 kávéskanálnyi mézzel, adjon hozzá 2 cl brandy-t, majd jó alaposan dolgozza össze és kenje a hajára. Az eredmény magért beszél!

  • Ha Önnek sötét haja van, vegyen 1-2 dkg élesztőt, tegyen hozzá 1 evőkanál kakukkfű, 1 evőkanál borsmenta és 1 evőkanál zsályaesszenciát, végül keverjen hozzá 2 tojásfehérjét. Vigye fel fejbőrére, bugyolálja be, majd fél óra elteltével jó alaposan mossa le.

  • A fenti recept világos hajra szinte ugyanez: 1-2 dkg élesztő, 2 evőkanál kamillakivonat és 2 tojásfehérje.

 

A fenti tanácsokat követve hamar megszűnik a zsírosodás, ám ha ezek a praktikák mégsem válnak be, látogasson el hozzánk budapesti vagy velencei üzletünkbe!

 

Tippek és trükkök a haj zsírosodása ellen!

 

Emmebi importőr: Hajtincs Kft. Budapest - III. ker., Bécsi út 81. • Mobil: 06/20-323-7254
Emmebi Biohajklinika Velence - 2481 Velence, Fő u. 71. • Tel.: 06/22-419-899

 

 

Haj-Wikipédia | Haj.lap.hu | Hajgyogyaszat.lap.hu | Kopaszodas.lap.hu
Emmebi Biohajklinika | Budapest, III. ker., Bécsi út 81. | Tel.: 06/1-367-2640 | Mobil: 06/20-323-7254