Facebook
Twitter
Tweets by @hajtincs
Pinterest
Flickr
Youtube

 

Tudomány a haj szolgálatában! A Természet hozzájárul szépségedhez! Az Emmebi magyarországi importőre a Hajtincs Kft.

Roncsolt haj

 Szépségszalonunkban a Hajgyógyász végzettségű szakember vizsgálatot végez mikrokamerával, mely 300x-os nagyításban segít,hogy vizuálisan szembesüljünk a problémánkkal.

 

 A fejbőrt,és a hajszál szerkezet állapotát ellenőrizzük. A hajszál erőssége és tápláltsága mindig a hajgyökér függvénye.

 

 A haj 97 %-át a keratin nevű fehérje, 3%-át pedig víz alkotja.

 

Lemezkék alkotják, melyek egymást tetőcserép-szerűen fedik, a hajszál belsejének védelmét szolgálják. A lemezkéket a faggyúmirigyek által termelt olajos anyag vonja be, mely védi a hajszálat a károsító környezeti hatásoktól. A cuticula állapotától függ a haj fényessége. Minél szabályosabban fedik egymást a cuticula lemezkék, annál selymesebb és fényesebb a haj, mivel visszaveri a fényt. Amikor száraz, fénytelen, töredezett a haj, az a cuticula károsodásának következménye. 

 

 A velőállomány a hajszál közepén helyezkedik el, ami a hajszemölcshöz csatlakozik, ez biztosítja az anyagok és a levegő átjárását mindkét irányba.

 

 Mint látható a haj biológiája összetett és bonyolult, típusonként eltérő. Minden hajat másként kell kezelni.A természetes anyagokkal (100%-ban növényi kivonatokat tartalmaz)különféle hatások érhetők el.

 

 A haj újraépítése olyan biokémiai eljárással történik amellyel véglegesen is visszaépíthető a hajszál.

 

 Az orvostudomány által kifejlesztett természetes biokémiailag aktív hatóanyagok, mind "pro" anyagok, amelyek tökéletesen beépíthetőek, mert testazonosak, ezért tudunk végleges gyógyulást végezni.

 

 Élete során a haj különféle természetes és kémiai agresszióknak van kitéve, melyek mélyen megváltoztatják a haj szerkezetét, és hatására megszűnik a sejtközi kötőanyag egyensúlya. Ennek következtében a haj elveszíti természetes védekező képességét, eltűnnek a sejtközi kötőanyagok, a hajszálak kilyukadnak, a haj olyannyira elvékonyodik, hogy letörik.

 

Roncsolt haj mikrokamerás felvételen

 

  • a haj látszatra gyengébb, hamarabb felduzzad a vízben, vagy a párás, nedves levegőben

  • könnyebben töredezik, veszít egységességéből, és tartásából

  • a festett haj, könnyen kifakul, fénytelen lesz, nyúlékony

 

A roncsolt haj ápolása

 

A hajfestés, a dauerolás, a klóros víz és a nem megfelelő hajápolás is okozhat károsodást hajunk belső szerkezetében. A roncsolt haj állapota javítható, de sajnos előfordul, hogy csak a hajvágás segíthet. Azokban az esetekben, ahol még menthető a haj, és nincs súlyos mértékű töredezettség, sokféle megoldás van a roncsolt haj regenerálására.

 

Beszerezhetünk olyan készítményeket, melyek keratin tartalmúak, hiszen a keratin a hajunk egyik alapanyaga. Károsodás esetén az ilyen keratin tartalmú balzsamok, hajpakolások és hajápolók feltöltik a hajszerkezetben lévő sérülést. A roncsolt haj sokkal szebbé fog válni, ha ilyen termékeket használunk.

 

Természetesen házi megoldások is rendelkezésünkre állnak. A ricinusolaj már régóta alkalmazott módszer a sérült haj kezelésére. Házilag készített pakolásokban alkalmazva jó szolgálatot tehet hajunk erősítésében.

 

A mézet tartalmazó készítmények vagy a házi mézes hajpakolások is csodákra képesek a roncsolt, sérült hajszerkezet helyreállításában.

 

Ha Önnek is sérült, igénybevett a hajszerkezete és szeretne javítani az állapotán, keresse fel budapesti vagy velencei hajszalonunkat, és segítünk Önnek!

 

Emmebi importőr: Hajtincs Kft. Budapest - III. ker., Bécsi út 81. • Mobil: 06/20-323-7254
Emmebi Biohajklinika Velence - 2481 Velence, Fő u. 71. • Tel.: 06/22-419-899

 

 

Haj-Wikipédia | Haj.lap.hu | Hajgyogyaszat.lap.hu | Kopaszodas.lap.hu
Emmebi Biohajklinika | Budapest, III. ker., Bécsi út 81. | Tel.: 06/1-367-2640 | Mobil: 06/20-323-7254