Facebook
Twitter
Tweets by @hajtincs
Pinterest
Flickr
Youtube

 

Tudomány a haj szolgálatában! A Természet hozzájárul szépségedhez! Az Emmebi magyarországi importőre a Hajtincs Kft.

Kopaszodás

 Természetes dolog, hogy hajhulláskor mindenki komolyan kezd aggódni. Napjaink fejbőr problémája ez a zsírosodás mellett. Ha idejében keresik fel a hajgyógyász szakembert, megfelelő kezeléssel orvosolható ez a folyamat.

 

Napjainkban minket, hajgyógyászokat, egyre több fiatal keres fel a rendelőben: hajhullásra panaszkodnak. A stressz, a környezeti ártalmak, hormonális változások, rossz táplálkozási szokások, esetleg fertőzéses gócok tehetők felelőssé az igencsak kellemetlen, ám gyógyítható tünetekért.

 

A civilizáció által megváltoztatott mesterséges elektromágneses mező fokozottabban igénybeveszi szervezetünket. Ma már az orvostudomány is felismerte ezt a terheltséget. Ez az elektroszmog az oka, hogy megszaporodtak a különböző testi betegségek, főleg allergiák, gyulladások, daganatok. Mindezek a test immunrendszerének gyengülését mutatják. Ez alól nem kivétel testünk egyik legfontosabb területe, a fej, ahol a legvékonyabb a bőrrétegünk, és az összes akkupunktúrális pontunk, meridián csatornáink végződései jelen vannak.

 

Ezért fontos a hajgyógyászat, ami tudományosan felismeri a fejbőr működési zavarának jelzésével párhuzamosan a testben zajló hosszú diszharmónikus folyamatokat. Ezért kiemelkedő a hajgyógyász feladata, hiszen mi már egy szőrszálból, hajszálból is genetikai szinten tudjuk meghatározni az elváltozás természetét. A kopaszodásnál fontosak a genetikai adottságok, és az egyén tolerancia szintje is.

 

Szervezetünk először a haj gyengeségével, vékonyodásával, majd ritkulásával jelez!

 

Ilyenkor egyformán, az egész fej területéről hullik a haj. Foltos kopaszodás is lehetséges, aminek oka 80%-ban lelki eredetű, hosszan tartó stressz eredménye. A felgyorsult társadalmi életvitel, a munkahelyi fokozott stresszhatások negatívan hatnak egész szervezetünkre. Nem is sejtjük, milyen oxigénhiányos állapotot idéz ez elő!

 

 Teljes hajvesztéssel szerencsére ritkán kell számolni, de még ebben az esetben is hatékonyan lehet kezelni, és kinöveszteni a hajat az eredeti Emmebi termékekkel.

 

Sajnos manapság egyre több koppintása van ennek a módszernek, és utánozni próbálják a termékeket. A média befolyása, és a reklámok is folyamatosan megvezetik az embereket. Legyünk nagyon körültekintőek, mikor szalont és hajgyógyászt választunk!

 

15-25 éves kor között a kopaszodás, még a "rossz gének" miatt sem elfogadható!

 

Az androgén alopécia egy életkori sajátosság, ami attól függ, hogy a hajgyökerek a kor előrehaladtával kevésbé lesznek ellenállóak az androgén hormonokkal szemben.

 

Fiatalon ennek oka lehet a 8-10 óránál több szellemi munka, a folyamatos stressz, a nehéz fizikai munka, a túlzott izomépítő sportok,a cink,szelén, vas és/vagy  vitaminhiány, szintetikus ételek túlzott fogyasztása, alkoholizmus, kábítószerek fogyasztása ,valamint a  kopaszodás elleni szerek használata is. 

 

A kopaszodás egy genetikai hajlam, de ez nem azt jelenti, hogy az erre hajlamosaknak feltétlenül kopaszodnia kell, főleg nem fiatalon (persze kivételek vannak).

 

 Az orvosok még nem tudják pontosan, mi az oka a fiatalkori androgén kopaszodásnak. A megfigyelések szerint a "kedvező létkörülmények" és a kényelmes élet is közrejátszik, pl. egy 30 éves aktív irodai munkát végző férfinek jóval kevesebb a haja, mint ugyanilyen idős verseny-sportolónak (nem testépítőnek) vagy mint pl. egy hajléktalan "utcagyereknek" (érdekesség, hogy a több éve hajléktalan embereknél nagyon ritka a 45-55 éves kor előtti kopaszodás).

 

 Az Európai Unió 16 tagállamában folynak jelenleg is kutatások a témában, az interneten rengeteg kutatási hír található főként németül, de angolul is. 2011-ben a 18-30 év közti európai férfiak 38%-a valamilyen mértékben már elkezdett kopaszodni, ez az arány 1981-ben Nyugat-Erurópán 9%, Közép-Kelet-Európában, pedig 14% volt. 

 

 

Férfi kopaszodás folyamata

 

Vessen véget a kopaszodásnak! Gyors hajnövesztés természetes anyagokkal!

 

A legtöbben amiatt rettegünk, hogy az idő múlásával azon kapjuk magunkat, hogy egyre kevesebb hajunk marad és elkezdünk kopaszodni. Önnek nem kell többé emiatt aggódnia, hiszen van megoldás arra, hogy egészségesen és megfelelő mértékben növekedjenek hajszálai!

 

A hajszálak növekedése mindig a hajhagymából indul ki, így fontos a hajhagymák megfelelő ápolása. A hajhagymák ideális működése érdekében rendkívül nagy szükség van vitaminokra, ásványi anyagokra és akár gyógynövények alkalmazására.

 

A legelterjedtebb házilag is elkészíthető, hajnövesztő készítmény a ricinusolaj, félig felhígítva olivaolajjal. Ezt hajmosás előtt érdemes hajára kenni és vízhatlan fóliával, majd törölközővel betakarva hagyni fejbőrén a pakolást, 1-2 órán át, ezt követően alaposan le kell mosni. A csalánlevélből és a kamilla virágából készített tea is segít a gyorsabb hajnövekedésben. Hajmosás után öblítse le haját a készítménnyel.

 

Ha gyors és hatékony megoldást keres a kopaszodás ellen, bátran forduljon biofodrászatunkhoz Budapesten vagy Velencén!

 

Vessen véget a kopaszodásnak! Gyors hajnövesztés természetes anyagokkal!

 

Kopaszodás – milyen tünetek esetén van gond?

 

A kopaszodás megállapítása egyértelmű, hiszen legtöbbször látványos problémáról van szó. Azonban könnyebb segíteni rajta, ha időben lépünk!

 

Melyek azok a tünetek, amelyek esetén érdemes szakemberhez fordulni, hogy minél hatékonyabb lehessen a kezelés?

  • Mivel a probléma megállapításakor a napi átlagot kell figyelembe venni a hajhullás mértékét tekintve, ha ez az átlag túllépni a 100 szálat, akkor már gyanakodhatunk arra, hogy túlzott mértékű hajhullás áll fenn. Iránymutatónak figyelhetjük a fésűn maradt szálak számát!
  • Ha ez a megfigyelés egy 4-6 hetes időintervallum alatt nem változik, tehát továbbra is napi 100 szál felett hullik ki a haj, akkor mindenképp jó, ha keresünk egy témában járatos szakembert.

 

A kopaszodás sokszor genetikus hajlam alapján meghatározott, de a típusa változó, és egyes fajtái, mint például a fontokban hullás, betegség jelei lehetnek. Látogasson el hozzánk Hajgyógyászat Óbuda vagy a Hajgyógyászat Velence szalunkba, és segítünk Önnek megoldást találni a kopaszodásra!

 

Kopaszodás – milyen tünetek esetén van gond?

Emmebi importőr: Hajtincs Kft. Budapest - III. ker., Bécsi út 81. • Mobil: 06/20-323-7254
Emmebi Biohajklinika Velence - 2481 Velence, Fő u. 71. • Tel.: 06/22-419-899

 

 

Haj-Wikipédia | Haj.lap.hu | Hajgyogyaszat.lap.hu | Kopaszodas.lap.hu
Emmebi Biohajklinika | Budapest, III. ker., Bécsi út 81. | Tel.: 06/1-367-2640 | Mobil: 06/20-323-7254